FAQ

Hvad er Virtual Cycling

Virtual cycling eller e-cykling som vi kalder det her i Danmark har efterhånden nogle år på bagen. Det startede med at der blev fundet en ny metode til at man som atlet havde mulighed for at tage sin træning indendørs, når omstændighederne gjorde at man var nødt til det. Man startede først med hometrainere, som man kunne koble sin egen racercykel på ved at spænde sit baghjul på. Det udviklede sig videre til at man kunne tage baghjulet af og nøjes med at sætte sin kæde på en kassette, der var fastmonteret på hometraineren. Videreudviklingen har nu gjort at man kan købe Smartbikes, som en fuld integreret cykel kun til Virtual Cycling. Nogen vil kalde det en meget avanceret motionscykel.

Til at kunne få det optimale ud af sin træning blev der hele tiden udviklet software, så man havde mulighed for at få tal på det man lagde i pedalerne. I starten var det et program, hvor man kunne vælge et trænings program at følge. Udviklingen har nu gjort at softwaren også er blevet mere avanceret, så at man får en fordybende trænings oplevelse. Dette gøres ved at man via sin hometrainer/smartbike sender signaler, med data fra det man ligger i pedalerne, som bliver modtaget af software programmet. Softwaren omdanner dataerne til at man visuelt kan se en Avatar, som forestiller en selv, bevæge sig.  Den avatar kan man så sætte ind i forskellige verdener og på forskellige ruter. De fleste hometrainere/smartbikes er bygget, så de kan sætte modstand på når man eksempelvis køre opad en bakke eller et bjerg.

Hvor kan man lave eventet?

Virturidrs udstyr er lavet så det er meget mobilt. Derfor vil vi kunne komme ud til en lokation efter ønske. Det kan være på en virksomheds adresse, hvor der er plads. Eksempelvis et cafeterie eller en stor forhal. Har virksomheden allerede et stort nok trænings lokale med gode adgangsforhold kan det også være der. 

Det vil også være muligt at lave et event på en lokation arrangeret af Virturidr, dog med en begrænsning for deltager antal.

Hvor mange smartbikes er der?

Virturidr råder over 10 Tacx Neo Smartbikes. 

Skal man selv have cykelsko med?

Nej det er ikke nødvendigt at købe sin egne cykelsko, da vi har pedal adaptere med der gør at man kan benytte almindelige kondisko. Hvis man har sin egne er man velkommen til at tage dem med. Man skal dog være opmærksom på at pedalerne er til Look DELTA klampe eller Shimano SPD-SH51 mountain bike pedaler.

Hvor kører i til?

Vi er baseret i København, så som udgangspunkt kører vi ud i en radius på 40-50KM fra København. Det vil være indberegnet i prisen for et event. 

Vi er dog åbne for at køre længere, dette vil dog være med et tillæg til kørselsafgiften.

Hvor mange kan man være til event?

Som udgangspunkt har Virturidr 10 Smartbikes.  Så det kommer helt an på hvilket type event man vil lave og hvor lang tid man vil booke. Man kan eksempelvis godt have 20 deltagere til et event, hvor man kan dele folk op i hold af 2 og lave et løb med udskiftninger.  Vi er åbne for at lave et event der passer til jeres behov, så tøv ikke med at lave en forespørgsel og vi vil se på om det kan lade sig gøre.